søndag den 30. december 2012

Opskrift På Kransekage Af Mette Blomsterberg

Jeg håber, at I alle sammen har haft en fantastisk juleferie med jeres familier! Jeg har i hvert fald nydt hver eneste dag, og den er jo heldigvis ikke helt slut endnu. 
I morgen er det jo, som I forhåbentligt ved, nytårsaften, og i den anledning har jeg bagt min første kransekage nogensinde. Opskriften er fra programmet ''Det Søde Liv'', hvor Mette Blomsterberg tryller de lækreste bagerier frem. Resultatet, tja, jeg er egenligt godt tilfreds. Den er selvfølgelig ikke lige så fin som Blomsterbergs, men jeg er sikker på, at den smager lige så godt ;)

Her har I opskriften - God fornøjelse!
 Ca. 5-8 personer

Det skal du bruge:

Til kransekagen:
250 g. ren rå marcipan
75 g. flormelis
20 g. past. æggehvider

Til glasuren:
35 g. flormelis
20 g. past. æggehvider

Sådan gør du:
1. Ælt marcipan og flormelis godt sammen, og kom det i en skål.
2. Tilsæt de past. æggehvider.
3. Lad dejen hvile i køleskab i mindst 2 timer.
4. Rul dejen ud i to 40 cm. lange stænger.
5. Skær stængerne i henholdsvis 8 cm, 10 cm, 12 cm, 14 cm, 16 cm, 18 cm, 20 cm, 22 cm og en kugle til toppen.
6. Form stængerne til ringe, tryk dem lidt flade og kom dem på en bageplade.
7. Bag ringene i en 200 grader var ovn i 12 - 14 min.
8. Lad ringene køle af.
9. Pisk flormelis og æggehvider, og kom glasuren i en sprøjtepose.
10. Pynt og stable ringene til en kransekage.
 Inspiration fra Det Søde Liv

fredag den 21. december 2012

Opskrift På Julecookies

Hvis I har fulgt med på bloggen de sidste par måneder, har I nok efterhånden fundet ud af, at jeg har en stor svaghed for cookies. Derfor har jeg fremtryllet denne opskrift på Julecookies! Jeg brugte denne opskrift som grundopskrift, og tilsatte kardemomme, mandler og 3 forskellige slags chokolade. Så blev pludselig rigtig jul ;)

Så er det jo i dag, jorden efter sigende skulle gå under... Så er det jo godt, at jeg lige nåede at bage mine yndlings cookies :)

Her har I den lækre opskrift!
 Ca. 20 stk.

Det skal du bruge:
100 g. smør
100 g. sukker
50 g. brun farin
1 æg
50 g. hakkede mandler
50 g. hvedemel
50 g. havregryn
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kardemomme
½ tsk. natron
150 g. chokolade (enten lys, mørk, mælke eller en blanding)

Sådan gør du:
1. Pisk smør, æg, sukker og brun farin godt sammen.
2. Bland mel, hakkede mandler, havregryn, vaniljesukker, kardemomme og natron sammen i en anden skål.

3. Hak kogechokoladen groft, og kom den i melet.

4. Pisk melblandingen sammen med æggemassen.

5. Sæt dejen på bageplader i små klumper med 2 teskeer.

6. Bag cookiesne i en 175 grader varm ovn (155 grader varmluft) i 12 - 15 min.

7. Lad cookiesne køle af inden de spises.

tirsdag den 18. december 2012

Opskrift På Vaniljekranse

Vaniljekranse er en fast del af December måned, og jeg glæder mig hvert år til at bage årets første potion. Jeg bagte disse kranse i sidste uge, og de er næsten allerede spist. De smager bare så lækkert, og man kan bare spise hundredvis af dem!

Tiden flyver af sted her i denne måned, og der er kun 6 dage til juleaften og dermed også kun 6 dage til, at jeg fylder 15 år! Glæder mig som et lille barn :)

Nok om fødselsdag, her har I opskriften!
 Ca. 80 stk.

Det skal du bruge:
125 g. sukker
200 g. margarine
1 æggeblomme
100 g. mandler
1½ tsk. vaniljesukker
250 g. hvedemel

Sådan gør du:
1. Stil mandlerne i blød i kogende vand.
2. Pisk margarine, sukker og æggeblomme godt sammen.
3. Smut og hak mandlerne groft, og bland dem sammen med hvedemel og vaniljesukker.
4. Pisk melblandningen i æggemassen, og ælt godt sammen.
5. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 1 time.
6. Sprøjt dejen ud på en bageplade med en sprøjtepose, eller form kransene med hænderne.
7. Bag kransene i en 200 grader varm ovn (varmluft  180 grader) i 6-8 min.
 Inspiration fra Amo

mandag den 17. december 2012

Fødselsdagsfest

I går fyldte min lillebror, Gustav, 10 år, og i den anledning kom hele vores familie og holdte fødselsdagsfest. Jeg havde været i gang med at bage lagkage, men det gik ikke helt som det skulle. Den chokoladecreme, som skulle smøres imellem lagene, blev slet ikke cremet, og måtte derfor smides ud. Heldigvis redede min kusine lagkagen med en frugtcreme i stedet for :)

I morgen kommer en opskrift på vaniljekranse, så det kan I godt begynde at glæde jer til! Her er en lille forsmag...


//Frederikke

torsdag den 13. december 2012

Opskrift På Luciabrød

I dag er det, som I nok ved, den 13. December, hvilket betyder, at det er i dag vi fejrer Sankta Lucia. Traditionen med Luciabrød stammer oprindeligt fra Sverige, hvor brødene hedder ''Lussebrød''. I følge traditionen, former man ikke bare dejen til boller, men til specielle tegn. Jeg valgte det tegn, der hedder ''Julegrisen'', men I kan altid søge på Google efter de andre tegn ;) 
Dejen er faktisk bare en almindelig gærdej, tilsat safran, hvilket giver brødene en helt speciel smag. Mums :)

Her er opskriften på Luciabrød!
 Ca. 12 stk.

Det skal du bruge:
1 ½ dl. mælk
25 g. gær
75 g. smeltet smør
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
½ tsk. safran
1 æg
400 g. hvedemel

Sådan gør du:
1. Lun mælken, og opløs gæren heri.
2. Tilsæt salt, sukker og æg.
3. Hak safrantrådene, og kom dem i dejen.
4. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, og ælt dejen godt.
5. Lad dejen hæve i 30 min.
6. Form dejen til den ønskede form, og lad dem efterhæve i 15 min.
7. Pensl med æg.
8. Bag brødene i en 225 grader varm ovn (varmluft 200 grader) i ca. 12 min.
Inspiration fra Arla

onsdag den 12. december 2012

Viva La Vanilla - 10.000 Sidevisninger!

Tak, tak og atter tak! I går aftes ramte Viva La Vanilla 10.000 sidevisninger! Det er mere, end jeg nogensinde turde håbe på, da jeg skrev det første indlæg på bloggen for 4 måneder siden. 
I den anledning har jeg lavet en lille collage over nogle af mine yndlingsopskrifter fra bloggen. Her under står linkene til de forskellige opskrifter - I skal bare kligge på titlen :)

Opskrift På Pebernødder
Opskrift På Chokolademuffins 
Opskrift På Franskbrød 
Opskrift På Honninghjerter
Opskrift På Sandwichboller
Opskrift På Müslibarer #2
Opskrift På Pølsehorn
Opskrift På Brændte Mandler
Opskrift På Drømmemuffins
Opskrift På Cookies #2

Endnu en gang kæmpe tak til alle jer, som læser bloggen og bliver inspireret til at bage selv! Uden jer, var bloggen intet ;)

//Frederikke

søndag den 9. december 2012

Opskrift På Brændte Mandler

I går var min mor og jeg på årets store julegaveindkøbstur. Vi gik ned igennem gågaden i Århus og så alle de små, hyggelige, boder, som sælger alt fra julepynt til pandekager. Vi kom forbi en bod, som solgte brændte mandler, og så kom vi til at snakke om, at det kunne være sjovt, at lave dem selv. Jeg har aldrig prøvet det før, men jeg har altid gerne ville...
Så i dag har jeg haft gang i den store pande og lavet en ordenlig potion brændte mandler. Det er faktisk slet ikke så svært, som det ser ud til! Det kræver dog, at man er vågen og holder øje med dem, så de ikke brænder på ;)

Her kommer opskriften, så I selv kan prøve kræfter med det!
 200 g.

Det skal du bruge:
200 g. madler
200 g. sukker
½ tsk. kakao
4 spsk. vand

Sådan gør du:
1. Kom mandler, sukker, kakao og vand på en pande.
2. Kog massen ved svag varme til vandet er fordampet.
3. Skru op for varmen, når sukkeret er tørt og lyst.
4. Kog massen ved højere varme, indtil sukkeret bliver flydende.
5. Kom mandlerne på et stykke bagepapir, og skil dem ad med to gafler.
6. Lad mandlerne køle af.

torsdag den 6. december 2012

Opskrift På Pebernødder

Lige fra jeg stod ud af sengen i morges, har jeg glædet mig til at komme hjem efter skole og bage pebernødder. For mig, er pebernødder en af de vigtigste ting i december måned, og hvert år bliver der bagt pebernødder i vores hjem op til flere gange. Denne opskrift har fuldt min familie de seneste år, og er 100% den bedste opskrift på pebernødder i hele verden! Igen tvivl dér ;)

Her får i opskriften - God fornøjelse!
 Ca. 200 stk.

Det skal du bruge:
125 g. smør
1 dl. sukker
2 spsk. sirup
½ sammenpisket æg
3 dl. hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
1½ tsk. stødt kanel

Sådan gør du:
1. Pisk smør, sukker og sirup sammen i en skål.
2. Tilsæt det halve, sammenpiskede, æg.
3. Bland hvedemel, natron, ingefær, kardemomme og kanel i en anden skål.
4. Tilsæt melblandingen i smørmassen og pisk godt sammen.
5. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og ælt godt sammen.
6. Rul dejen til små kugler på størrelse med en hasselnød, og sæt dem på bageplader.
7. Bag én bageplade af gangen i en 160 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
 Opskrift fra Jul og Vinter

onsdag den 5. december 2012

Julegaveinspiration

Dette indlæg er fyldt med juleinspiration! Alle disse ting står på min ønskeliste, så måske kan I blive inspireret?

A: Alle Tiders Karoline - En ny kogebog fra Arla fyldt med både gamle, fornyet og helt nye opskrifter fra Karolines Køkken! Kan købes her til 249,-

B: iPhone Cover - iPhone cover med det Britiske flag! Kan købes her til 119,-

C: Justin Bieber Girlfriend Eau De Parfum - Ny perfume fra selveste Justin Bieber! Kan købes her til 289,-

D: OBH Nordica Björn Axén Krøllejern 25 mm - Jeg har dette krøllejern i nummeret tyndere, så jeg bliver bare nødt til at eje dette også! Kan købes her til 450,-

E: Lærkevej Til Døden Os Skiller - Jeg fik aldrig set denne film, da den gik i biografen, så jeg bliver nødt til at have den på dvd! Kan købes her til 79,- 

F: Beats By Dr. Dre Studio - Jeg elsker virkelig musik, men jeg mangler et par rigtig gode høretelefoner! Kan købes her til 1723,- 

G: Abonnement På Goodiebox - Måske kender du allerede til konceptet Goodiebox? Hvis ikke kan du læse mere her :)

H: Spansk Guitar - Jeps, nu skal jeg altså til at lære at spille guitar! Kan købes her til 999,- 

Hvad ønsker I jer til jul?

//Frederikke

mandag den 3. december 2012

Mors Julekalender

Da jeg, i går, lagde opskriften på honninghjerter ud på bloggen, nævnte jeg jo, at disse honninghjerter var lavet med et helt specielt formål. De skulle nemlig bruges i en julekalender til min mor! Jeg har, siden jeg var helt lille, lavet julekalendere til min mor, far og lillebror hvert år, så det skulle jeg selvfølgelig også i år :)

Da hjerterne var helt afkølede, gik jeg i gang med at smelte kogechokolade. Så kom jeg den smeltede chokolade op i en sprøjtepose, og pyntede hjerterne i forskellige mønstre. Så dryssede jeg nogle af hjerterne med sølvkugler og nogle af dem med stjerner. Til sidst blandende jeg noget glasur, kom det i en sprøjtepose, og skrev så tallene fra 1-24 på hjerterne :)

Jeg har faktisk også lavet en julekalender til min far, men den må I vente med at se til i morgen ;)

//Frederikke

søndag den 2. december 2012

Opskrift På Honninghjerter

Glædelig 1. søndag i advent! Julestemningen er endelig kommet til Danmark, og jeg er allerede godt i gang med forskellige juleprojekter og selvfølgelig julebagningen! I går stod den på honninghjerter. Det var så hyggeligt at stå i køkkenet og samtidig lytte til julemusik. Disse hjerter har faktisk et helt specielt formål, som I kan læse mere om i næste indlæg :)

Og forresten! - Hvad har I fået i adventsgave? Jeg fik en Toms chokoladejulekalender af mine skønne forældre ;)

Her har I årets første juleopskrift!
Ca. 30 stk.

Det skal du bruge:
200 g. honning
150 g. brun farin
150 g. margarine
1 æg
1 tsk. stødt ingefær
2 stk. stødt kanel
2 tsk. natron
550 g. mel

Sådan gør du:
1. Smelt honning, brun farin og margarine sammen i en gryde.
2. Tilsæt ingefær, kanel og natron, og lad massen køle af.
3. Rør æg og mel i dejen, og ælt godt sammen.
4. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 døgn.
5. Rul dejen ud i ca. ½ cm. tykkelse, og udstik dejen i hjerteforme.
6. Bag honninghjerterne i en 220 grader varm ovn (varmluft 200 grader) i ca. 5-8 min.
7. Pynt eventuelt hjerterne med smeltet chokolade eller glasur.
Inspiration fra Amo