mandag den 21. januar 2013

Opskrift På Havregrynsboller

Denne opskrift er den sammen som opskriften på havreboller, dog med få ændringer. Jeg synes nemlig ikke, at den tidligere opskrift var helt optimal, så her er en ny forbedret version. Opskriften er oprindeligt til 20 stk., men da jeg bedre kan lide dem lidt større, valgte jeg kun at lave 16 stk. Bollerne blev super gode og meget svampede. Denne opskrift er helt klart et forsøg værd!

På torsdag kommer en ny opskrift på knækbrød, da jeg på sammen måde som med disse boller, ikke synes at den gamle var optimal. De nye knækbrød er helt fantastiske, så glæd jer til torsdag!

Her har den nye version af opskriften :)
16-20 stk.

Det skal du bruge:
50 g. gær
4 dl. lunkent vand
2 dl. græsk yoghurt
2 spsk. olie
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
100 g. grahamsmel
200 g. havregryn
400 g. hvedemel

Sådan gør du:
1. Opløs gæren i det lunkne vand.
2. Tilsæt græsk yoghurt, olie, sukker, sukker, grahamsmel og havregryn.
3. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, og ælt dejen godt sammen.
4. Lad dejen hæve i 45 min.
5. Form dejen til boller, og lad dem efterhæve i 30 min.
6. Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø.
7. Bag bollerne i en 200 grader varm ovn (varmluft 180) i ca. 12-15 min.

søndag den 20. januar 2013

Opskrift På Drømmekage

Jeg vil gerne starte med at undskylde for mit fravær her på bloggen. Jeg har bare haft så travlt med skole, lektier, træning og arbejde her på det sidste... 
Men nu er jeg tilbage med en opskrift på den lækreste drømmekage! Denne drømmekage kan spises året rundt og er en sand klassiker. Derudover tager det ingen tid at bage kagen, hvilket jo er et stort plus. Og så lige en sidste ting - Drømmekageregel nr. 1: Der skal ALTID være lige så meget kokosfyld som kage ;)

Her har I opskriften - God fornøjelse!
 4-6 personer

Det skal du bruge:

125 g. sukker
2 æg
25 g. smeltet smør
1 dl. mælk
125 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk, vaniljesukker
--------------------------
125 g. smør
½ dl. mælk
200 g. brun farin
100 g. kokos

Sådan gør du:
1. Pisk sukker og æg hvidt.
2. Tilsæt smeltet smør og mælk.
3. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål.
4. Vend melblandningen i æggemassen.
5. Kom dejen i en smurt springform.
6. Bag kagen, på nederste rille, i en 200 grader varm ovn i 25 min.
-----------------------------------------------------------------------------------
Imens kagen bager, laves kokosfyldet.
1. Smelt smør, mælk og brun farin sammen.
2. Kog massen op og tilsæt kokos.
-----------------------------------------------------------------------------------
1. Når kagen har bagt i 25 min., hældes kokosfyldet ud på den.
2. Bag kagen i ydeligere 10 min.

Inspiration fra Amo
 

torsdag den 10. januar 2013

Opskrift På Franskbrød #2

Gulerodsfranskbrødet fra sidste uge er nu spist, så i dag bagte jeg en ny version af dette franskbrød. Jeg tilføjede timian til dejen og dryssede brødet med havsalt. Begge ingredienser giver brødet en rigtig lækker smag, og dette franskbrød egner sig specielt til aftensmad. Husk at I altid selv kan ændre i grundopskriften, så I får et brød lige efter jeres smag!

Hvis I ikke har lagt mærke til det, kan jeg fortælle, at der i højre side af bloggen er kommet en afstemning. Her kan I stemme på hvilke opskrifter, I ønsker at se på Viva La Vanilla i fremtiden. Det ville gøre mig rigtig glad, hvis I stemte, så jeg kan fornemme hvad der er stemning for ;)

Her har I den nye version :)
 1 stk.

Det skal du bruge:
5 dl. vand
8 g. gær
1 tsk. honning
2 tsk. salt
1 tsk. timian
2 dl. havregryn
10 dl. hvedemel
Havsalt

Sådan gør du:
1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
2. Tilsæt honning, salt, timian og havregryn.
3. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, og ælt dejen godt sammen.
4. Lad dejen hæve i 1 time.
5. Form dejen til et franskbrød, kom det på en bageplade og lad det efterhæve i 30 min.
6. Snit brødet med en kniv, pensl med mælk og drys med havsalt.
7. Bag brødet i en 200 grader varm ovn i 30 - 35 min.

onsdag den 9. januar 2013

Opskrift På Havregrynspandekager

Hvis der er noget, der er rigtig lækkert en regnfuld eftermiddag, så er det pandekager! Men der er bare lige det minus ved pandekager, at de på ingen måde er sunde, hvilket ikke er godt her i slankekurenes måned. Heldigvis kan man, med stort set alle opskrifter, lave en sundere version - og det er lige præsis, hvad jeg har gjort! Denne opskrift indeholde en masse havregryn og intet fedtstof udover det pandekagerne steges i. Og så smager de, efter min mening, endnu bedre end de traditionelle pandekager ;)

Her har I opskriften - God fornøjelse!
 Til 2 personer

Det skal du bruge:
2 æg
2 dl. mælk
1 tsk. honning
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
60 g. havregryn
80 g. hvedemel
Smør til stegning

Sådan gør du:
1. Pisk æg, mælk og honning godt sammen.
2. Bland hvedemel, havregryn, salt og bagepulver sammen i en anden skål.
3. Pisk æggemassen og melblandningen sammen.
4. Steg pandekagerne på en pande i en smule smør.

søndag den 6. januar 2013

Viva La Vanilla - Nyheder

Som den skarpe læser nok har bemærket, er der sket en del ændringer her på bloggen. Ude i højre side er der først og fremmest kommet en ''Denne uges top 5''. Dette er de 5 mest læste indlæg i denne uge, og hver uge vil der komme en ny top 5. Lige nedenunder kan I se, at der er kommet en søgefunktion. Her kan I søge iblandt alle opskrifterne her på bloggen. Hvis I f. eks. mangler en opskrift på pølsehorn, kan I søge efter det, og komme direkte ind på opskriften, i stedet for, at I skal læse alle opskrifterne igennem. Smart ik?

Den største nyhed er nok at der er kommet en hel ny side ved navn ''Opskrifter''. Dette er et register hvor alle opskrifterne fra bloggen er skrevet ind under forskellige kategorier. Så kan man nemt danne sig et overblik ;)

Jeg håber I vil tage brug af de nye ting, og at det gør det nemmere for jer at finde lige det i søger efter!

//Frederikke

torsdag den 3. januar 2013

Opskrift På Gulerodsfranskbrød

Første indlæg i det nye år!
I dag er det første skoledag, efter en dejlig afslappende juleferie, hvilket også betyder, at der skal smøres madpakker igen. Derfor bagte jeg dette gulerodsfranskbrød, som tager udgangspunkt, i det franskbrød jeg bagte for er par måneder siden (tjek opskriften her). Jeg undlod honning, og kom i stedet for revet gulerod og solsikkekerner i dejen. Franskbrødet blev lige så lækkert som det andet og mætter helt fantastisk!

Jeg håber, at I alle sammen kom godt ind i det nye år, og at I ser lige så meget frem til 2013, som jeg gør :)

Her har I opskriften!
 1 stk.

Det skal du bruge:
5 dl. lunkent vand
8 g. gær
3 tsk. salt
3 store gulerødder
1 dl. solsikkekerner
2 dl. havregryn
12 dl. hvedemel

Sådan gør du:
1. Opløs gæren i det lunkne vand.
2. Tilsæt salt, revet gulerod, solsikkekerner og havregryn.
3. Tilsæt melen lidt af gangen, og ælt dejen godt.
4. Lad dejen hæve i 1 time.
5. Form dejen til et franskbrød, kom det på en bageplade, og lad det efterhæve i 30 min.
6. Snit brødet med en skarp kniv, og pensl med vand.
7. Bag brødet i en 200 grader varm ovn i 30-35 min.
Inspiration fra Haps!